Ποιοί είμαστε

titakis-home.jpg Με ιστορία και παράδοση στο κρασί που ξεκινά ήδη από τα τέλη του 1950, η οικογένεια Τιτάκη, διανύοντας σήμερα την τρίτη γενιά, παραμένει πιστή και αφοσιωμένη στη μαγευτική διαδικασία παραγωγής οίνου. Η εξειδικευμένη τεχνογνωσία χρόνων, το πάντρεμα γηγενών με επιλεγμένες διεθνείς ποικιλίες και η εμπνευσμένη προσπάθεια για δημιουργία ποιοτικού οίνου φέρνουν το οινοποιείο Τιτάκη στην νέα του εποχή που συμβαδίζει με την περίοδο της Αναγέννησης των κρασιών της Κρήτης. 

Η σχέση της οικογένειας Τιτάκη με το κρασί.

Η οικογένεια Τιτάκη ξεκίνησε την ενασχόληση της με το κρασί στις αρχές της 10ετίας του 1950 και σήμερα πλέον έχει περάσει στην τρίτη γενιά. 

Το πρώτο οινοποιείο λειτούργησε από τον παππού Τίτο Τιτάκη στο χωριό Καλλονή, στο Νομό Ηρακλείου, τόπο καταγωγής της οικογένειας, όπου παρήγε τις πρώτες μικρές ποσότητες χύμα κρασιού. Ιδιαίτερα επιχειρηματικό και ανήσυχο πνεύμα ο Τίτος έκανε και τα πρώτα βήματα εμπορίας πέρα από τα στενά όρια της περιοχής, φτάνοντας μέχρι την Ελούντα και τη Σπιναλόγκα. 

Το 1975, αναλαμβάνει τα ηνία του οινοποιείου ο γιος του Νικόλαος Τιτάκης και συνεχίζει την παραγωγή στα πρότυπα της πατρικής φιγούρας και επιπλέον διαθέτει πλέον την παραγωγή μέσω συνεργασιών σε οινοποιητικές εταιρίες ανά την Ελλάδα. 

Το 1996 περνάει στην ιδιοκτησία του Νικολάου Τιτάκη οικοδομικό συγκρότημα οινοποιητικής μονάδας  στο κοντινό χωριό Κουνάβοι, και έτσι η παραγωγή μεταφέρεται και παραμένει μέχρι σήμερα στις εγκαταστάσεις, όπου εδρεύει το Οινοποιείο και αργότερα δημιουργήθηκε ο χώρος της FABRIKA.

Σήμερα η Ν.ΤΙΤΑΚΗΣ Α.Ε. αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά οινοποιεία στην Κρήτη, ενώ ο εγγονός και συνονόματος του ιδρυτή, Τίτος Τιτάκης είναι ο Πρόεδρος της Εταιρίας. 

Με την αδερφή του Μαρία Τιτάκη, Οινολόγο, ξεκίνησαν ήδη από το 2006 τη συστηματική εμφιάλωση γηγενών ποικιλιών τοπικών οίνων σε γυάλινη φιάλη με στόχο την παραγωγή περιορισμένων και ποιοτικότερων ετικετών με ποικιλίες που προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στην περιοχή της Μεσσαράς. Εκεί καλλιεργούνται οι γηγενείς ποικιλίες: Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Βηλάνα, Malvazia Aromatica, Κοτσιφάλι και Ασύρτικο, καθώς και οι διεθνείς Μerlot, Syrah και Chardonnay.


2018-01-15-09-28-491.pngiso1.jpg