Ποιοί είμαστε

Η σχέση της οικογένειας Τιτάκη με το κρασί

497d2-DSC_3065.jpg

Η οικογένεια Τιτάκη ξεκίνησε την ενασχόληση της με το κρασί στις αρχές της 10ετίας του 1950 και σήμερα πλέον έχει περάσει στην τρίτη γενιά.

Το πρώτο οινοποιείο λειτούργησε από τον παππού Τίτο Τιτάκη στο χωριό Καλλονή, στο Νομό Ηρακλείου , τόπο καταγωγής της οικογένειας, όπου παρήγαγε τις πρώτες μικρές ποσότητες χύμα κρασιού. Ιδιαίτερα επιχειρηματικό και ανήσυχο πνεύμα ο Τίτος έκανε και τα πρώτα βήματα εμπορίας πέρα από τα στενά όρια της περιοχής, φτάνοντας ακόμα και μέχρι την Ελούντα και τη Σπιναλόγκα.

Το 1975, αναλαμβάνει τα ηνία του οινοποιείου ο γιος του Νικόλαος Τιτάκης, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Μανώλη συνεχίζουν την παραγωγή στα πρότυπα της πατρικής φιγούρας και επιπλέον διαθέτουν πλέον την παραγωγή τους μέσω συνεργασιών σε οινοποιητικές εταιρίες ανά την Ελλάδα.

Το 1995, περνάει στην ιδιοκτησία του Νικολάου Τιτάκη, οικοδομικό συγκρότημα οινοποιητικής μονάδας  στο κοντινό χωριό Κουνάβοι, και έτσι η παραγωγή κρασιού μεταφέρεται και παραμένει μέχρι σήμερα στις νεοαποκτηθείσες εγκαταστάσεις.


Σήμερα ιθύνων νους και η ψυχή ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά οινοποιεία στην Κρήτη με την επωνυμία Ν.ΤΙΤΑΚΗΣ Α.Ε., είναι ο εγγονός και συνονόματος του ιδρυτή, Τίτος Τιτάκης.

Με την αδερφή του Μαρία Τιτάκη, απόφοιτο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, και Οινολόγο ξεκινάνε το 2005 τη συστηματική εμφιάλωση τοπικών οίνων σε γυάλινη φιάλη και στόχο την παραγωγή περιορισμένων και ποιοτικότερων ετικετών.  Οργανώνεται ο ιδιόκτητος οικογενειακός αμπελώνας που μέχρι και τότε περιλάμβανε καλλιέργειες των ποικιλιών Βηλάνα, Merlot και Chardonnay στην περιοχή των Πραιτωρίων στην Βόρεια πλευρά της λεκάνης της Μεσσαράς.


2018-01-15-09-28-491.pngiso1.jpg