Δείτε επίσης...

Το Οινοποιείο βρίσκεται στο κέντρο της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Πεζών στο χωρίο Κουνάβοι, σε μία περιοχή που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ομορφιάς της ημιορεινής Κρήτης και συνδυάζει πολλούς προορισμούς διαφορετικού ενδιαφέροντος. Η περιοχή των Κουνάβων (κατά μία πηγή πήρε το όνομά της από το λατινικό Canava που σημαίνει αποθήκη κρασιού) και βρίσκεται στην τοποθεσία της μινωικής πόλης Ελτυνίας σε μικρή κοιλάδα, νότια του υψώματος Κακή Ράχη (υψ. 336 μ.). Tο ίδιο χωριό προσφέρεται για περίπατο στα δρομάκια και στάση στα παραδοσιακά καφενεία. 

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε στην περιοχή: 

Για τους λάτρεις της Ιστορίας, της Παράδοσης, της Αρχαιολογίας και των Mουσείων…

  • Σε απόσταση μόλις 9,5 χιλιόμετρα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσσού.  
  • Σε απόσταση 6,5 χιλιομέτρων βρίσκεται η μινωική έπαυλη του Βαθύπετρου με μία από τις αρχαιότερες εγκαταστάσεις σταφυλοπιεστηρίου στη λεκάνη της Μεσογείου.
  • Σε απόσταση 7,5 χιλιομέτρων βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος Φουρνί στα βορειοδυτικά των Αρχανών. Έχει εντοπιστεί προμινωικό νεκροταφείο (2800πΧ-2200πΧ), το οποίο μάλιστα είναι το μεγαλύτερο προϊστορικό νεκροταφείο του Αιγαίου. 
  • Σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων βρίσκεται το όμορφο παραδοσιακό χωρίο Μυρτιά με το βιογραφικό μουσείο του μεγαλύτερου νεοέλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. 
  • Σε απόσταση 15 χιλιομέτρων βρίσκεται η πανέμορφη ιστορική  Μονή Επανωσήφη ή Απανωσήφη είναι μια από τις παλαιότερες Μονές στο Νομό Ηρακλείου, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα, αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο. 

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας

  • Πεζοπορία στο Κουναβιανό φαράγγι με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που επιχωριάζουν στην περιοχή.

(*Βαθμός δυσκολίας 1, υψόμ. 305 m. Η πεζοπορία ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες ατόμων με καλή φυσική κατάσταση.) 

Για τους περιπατητές και λάτρεις της γαστρονομίας,,,

Στα γύρω χωριά θα βρείτε πανέμορφες γωνιές και σοκάκια για να περπατήσετε καθώς και να γευθείτε φαγητά της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας. Οι Αρχάνες, τα Πεζά, η Μυρτιά, το Σκαλάνι είναι μερικές από τις επιλογές σας!

http://www.dimos-archanon-asterousion.gr/routes-gen

http://www.dimos-archanon-asterousion.gr/culture/archaeological-museum/archaeological-museum.html

https://www.kazantzaki.gr/

Για τους λάτρεις της θάλασσας…

Σε  λίγα χιλιόμετρα από το Οινοποιείο μπορείτε να βρεθείτε στις πιο όμορφες και επιβλητικές νότιες παραλίες του νησιού!